Frontlines

Nyheder

18 Sep 2013

Vi kræver enkelhed

Submitted by admin

Hvem har ikke stået på badeværelset på et hotel og desperat forsøgt at finde ud af, hvordan der mon kommer vand ud af bruseren – for slet ikke at tale om varmt vand. Smart badeværelsesdesign er fyldt med apparater, som i designets hellige navn gør alt for at skjule den aktuelle funktion.

I den sammenhæng er der en vis risiko for at blive stemplet som IT-analfabet, hvis man indrømmer, at det kan være forbundet med uoverstigelige vanskeligheder blot at få billede og lyd frem på på sit TV-apparat, selv om man har trykket på alle knapperne på alle remoterne.

18 Sep 2013

”Follow the money” har altid været en god opskrift, hvis man skulle finde ud af, hvordan tingene egentlig hænger sammen.

Det giver rigtig god mening, når man ser på de globale økonomiske strukturer og kan konstatere, at det opblomstrende Kina sidder på pengene. Kina har lige så mange penge i valutakassen som de fem nærmeste rivaler (Japan, Rusland, Taiwan, Indien og Sydkorea).

18 Sep 2013

Nytår med kurs mod rummet

Submitted by admin

Når nytårsraketterne bliver sendt af sted ved midnat vil dette beskedne udfald mod himlen markere overgangen til et årti med et helt nyt intimt forhold mellem mennesket og den del af universet, der ligger udenfor Jordens atmosfære.

Mere end et halvt århundrede efter den første satellit og mere end 40 år efter den første månelanding står mennesket på tærsklen til lancering af en velorganiseret privat kommerciel rumfartsindustri ud over den, der allerede i dag sender satellitter i kredsløb.

18 Sep 2013

Nu styrer Den Gyldne Tiger

Submitted by admin

Umiddelbart ser året ikke alt for lovende ud. Der er en del krig, tumulter og turbulens i bagkataloget..

Og så alligevel. Når først tigeren er sluppet løs er der håb forude om et lyst og lykkebringende år.

Der blev fejret nytår i weekenden i det kinesiske univers, der i dette tilfælde også omfatter Vietnam og andre asiatiske lande med rod i de kinesiske traditioner. Det er årets største begivenhed. Mange steder er alt lukket ned hele ugen, men børser og markeder er dog kommet i gang igen ovenpå helligdagene i ugens begyndelse.

18 Sep 2013

Mennesket og maskinen – et evigt tema i industrialiseringens epoke. Maskiner har brug for reservedele. Det samme har mennesket.

Dem bliver vi bedre og bedre til at fremstille. På en generation er transplantationer af hjerter, nyrer, lever og andre indre organer blevet kirurgiske rutine-operationer. Hvis ellers man kan skaffe de nødvendige reservedele.

18 Sep 2013

Alting bliver dyrere.

Priserne stiger, og vi må allesammen have mere i løn. Stigende priser ligner nærmest en naturlov på linie med tyngdekraften og skatterne.

Men er det nu også sådan?

Deflation som historisk erindring er først og fremmest knyttet til nogle rædsels-scenarier fra tiden mellem de to verdenskrige. Senest Danmark oplevede alle husmødres drømme-scenarium med faldende priser var under Korea-krigen i 1953.

Det var dengang man kunne købe en ny cykel for, hvad en rødspætte koster i dag.

18 Sep 2013

Du kan sove når du dør

Submitted by admin

Jeg er medlem af en forening, som holder møder en gang om måneden. Tidligere fik vi en indkaldelse via e-mail og svarede ja eller nej til invitationen. Nu er proceduren ændret. Vi skal nu ind på en website og melde fra, hvis vi ikke kommer.

Et af de ærede medlemmer har gjort opmærksom, at det er et problem. Tidligere tog det under 5 sekunder at svare og trykke på returknappen. Nu kan proceduren tage helt op til 3 minutter, inden man får logget sig ind på websitet og meldt afbud.

18 Sep 2013

Når selv oliesheikerne vil have atomkraft, og der pludselig er nye leverandører på banen står det klart, at atomkraft er inde i en ny dynamisk fase som energikilde og vækstområde.

Debatten om drivhus-effekten har givet den tidligere så forkætrede energiform nyt liv. Det skulle man ikke tro, hvis man kun så på statistikken for 2009. Blot to nye atomkraftværker blev taget i brug – i henholdvis Japan og Indien.

Pages

Subscribe to RSS - Frontlines