18 Sep 2013

Du kan sove når du dør

Submitted by admin

Jeg er medlem af en forening, som holder møder en gang om måneden. Tidligere fik vi en indkaldelse via e-mail og svarede ja eller nej til invitationen. Nu er proceduren ændret. Vi skal nu ind på en website og melde fra, hvis vi ikke kommer.

Et af de ærede medlemmer har gjort opmærksom, at det er et problem. Tidligere tog det under 5 sekunder at svare og trykke på returknappen. Nu kan proceduren tage helt op til 3 minutter, inden man får logget sig ind på websitet og meldt afbud.

Han betegner sig selv som ”maximizer”. Tidens udtryk for en ekspert i effektiv udnyttelse af tiden. Der går ingen sekunder til spilde i de daglige processer. I det univers er forskellen på 5 sekunder og 3 minutter monumental.

Sådan har de det allesammen, dem der definerer sig selv som ”maximizere”, og sådan opleves det også af rigtigt mange af de mennesker, som her i begyndelsen af 2010erne kæmper for fremgang og succes. Effektiv udnyttelse af tiden er blevet en populær mantra for fremstormende forretningsfolk.

Månedsmagasinet Magasinet Inc., som beskæftiger sig med vækst, vækstvirksomheder og innovation, har i sin seneste udgave forsøgt at aflure hemmeligheden bag disse højproduktive individer. Som så ofte viser det sig at fællesnævnerne er få – bortset fra viljen til succes og evnen til at definere sine egne stærke sider. Men først og fremmest står det blinkende i neon, at ingen kommer sovende til successen.

De er ikke bare effektive. De er det i mange, mange flere timer end alle andre.

Som for eksempel Jordan Zimmerman fra milliard-forretningen Zimmerman Advertising. Han står op kl. 3.30 og løfter lidt vægte i det nærmest fitness-center. Hjemme igen ved 5.30 tiden sætter han sig på cyklen og tramper 40 kilometer ud ad landevejen, inden han spiser morgenmad og kører 3 af sine 4 børn i skole.

Han gennemgår sine 20 største kunde-konti i 4 sessioner af 15 minutter undervejs: Når han står op, inden han cykler, efter cykleturen, og når han ankommer til kontoret. Når dagen begynder for alle andre er han fuldstændig opgraderet.

Dagen består så blandt andet af minimum 10 møder a 15 minutters varighed: ”De møder er meget fokuserede,” som han siger.

Han taler hver eneste dag i telefon med cheferne hos alle sine store kunder. Men aldrig mere end i ti minutter. Al kommunikation foregår på mobiltelefon. Han går i seng ved 11-12 tiden om aftenen – og så ringer vækkeuret altså igen 3.30.
Jordan Zimmerman giver sommetider lektioner på forskellige universiteter og siger tit til de studerende: ”At sove er ikke at leve. Du kan sove når du dør.”

Mens Zimmerman sværger til mobilen bruger milliardæren Mark Cuban (Dallas Mavericks) kun e-mail. Han modtager cirka 500 om dagen og sender 100 af sted. Her er ingen overflødig snak. Han udveksler kun facts. Og hvis han har lært noget af det i forhold til almindelig mødevirksomhed er det: ”Hvis nogen beder mig om et møde, må de hellere være sikre på, at der ligger noget grydeklar forretning – ellers bliver der ballade.”

Krissi Barr som har sit eget konsulentfirma i Cincinnatti har et lille trick til at snyde sig selv: ”Hvis jeg tror, at noget varer en time, giver jeg mig selv 40 minutter. Ved at stramme den mentale deadline, arbejder man hurtigere og mere fokuseret.”

Nogle sværger til telefon andre til e-mail. Zimmerman kan nøjes med fire timers søvn, mens Seth Priebatsch skal have minimum otte ”for ikke at ende som et vrag”. Men Priebatsch, som tilbringer de sidste vågne timer inden natklampen slukkes med at læse teknologi-manualer og se instruktions-vidoer, mener at som iværksætter står valget mellem at have et produktivt liv eller et socialt.

Eller som bygnings-entreprenøren Barbara Corcoran formulerer det: ”Jeg elsker at gøre andre mennesker tjenester, men som et resultat af min nye business har jeg været tvunget til at eliminere dem fra mit liv”.

Og skulle nogen være i tvivl har Charles Best fra New York fundet frem til at ved at bruge en genvej til at sende e-mails sparer man to sekunder, hvilket med 200 e-mails dagligt fem dage om ugen løber op i 50 dage over en 40-årig karriere – og det er jo næsten syv ugers (formentlig stærkt tiltrængt) ferie.

Article type: